Propozycje kulinarne Propozycje Kulinarne 1 Zupy Rosół z makaronem; Rosół królewski; Grzybowa z łazankami; Barszczyk czerwony (krokiety, kołduny, uszka z nadzieniem mięsnym, grzybowym, kapuścianym, paszteciki); Forszmak; Zupa gulaszowa; Boeuf strogonow; Grochówka; Żurek z kiełbaską i z jajkiem; Flaki; Krem borowikowy; Krem brokułowy; Ogórkowa; Krupnik; Zarzutka (kapuścianka); Kalafiorowa; Wielowarzywna; Pomidorówka z ryżem lub z makaronem; Pieczarkowa; Cebulowa; Koperkowa; Szczawiowa; Pieczarkowa z łazankami i mięse Dania mięsne Pierś z kurczaka nadziewana polędwiczkami wieprzowymi w ziołach; Pierś w panierce kukurydzianej; Pierś z ananasem, pomidorem; De volaille drobiowy z warzywami; Schabowy; Polędwiczki z piersi kurczaka; Udko pieczone; Udko duszone w warzywach (w sosie koperkowym, czosnkowym lub innym); Polędwiczki wołowe po myśliwsku; Udziec faszerowany; Sznycel po wiedeńsku; Sznycel drobiowy,zapiekany z serem; Sznycel z grzybami; Mielone drobiowe lub wieprzowe (z serem, z pieczarką); Pulpet w sosie pomidorowym, koperkowym, zapiekane; Pieczeń w ziołach; Zrazy staropolskie; Zrazy wieprzowe; Zrazy z pieczarkami i serem; Zawijasy duszone w piwie; Warkocz z polędwiczki wieprzowej; Schab z ananasem, żurawiną lub serem; Karkówka po zbójecku; Karkówka w majonezie na ostro; Żeberka duszone lub pieczone po staropolsku Przekąski Tradycjne mięsa pieczone Karkówka pieczona w soli i musztardzie francuskiej Karkówka po staropolsku Schab w ziołach Schab po staropolsku Rolada z kurczaka Z mięsem i pietruszką Z nadzieniem warzywnym Z ziołami Szynka wieprzowa w sosie staropolskim Pasztet drobiowy Pasztet wieprzowy Rożki szynkowe faszerowane sałatką staropolską Śliwki w otulinie z boczku Galarety Pstrąg w kawałkach Pstrąg faszerowany Galareta z kurczaka Schab w galarecie ze śliwką Szynka faszerowana z chrzanem Kurczak kawałki Tatar Śledzie W sosie tatarskim Na ostro w sosie meksykańskim Rolmopsy Z koperkiem w oleju Jajka Faszerowane (z pieczarką i szynką) Z kawiorem Z tuńczykiem Z łososiem Z kurczakiem Faszerowane roladki naleśnikowe Z tuńczykiem Z łososiem Ze szpinakiem Z pastą serową Deska serów Tartinki Kanapki koktajlowe Koreczk Ryby Łosoś zapiekany w sezamie z migdałami; Pstrąg z pieca; Ryba w sezamie; Ryba z pestką dyni; Ryba po grecku; Ryba po japońsku; Ryba w zalewie słodko-kwaśnej; Ryba po staropolsku; Ryba pieczona w ziołach; Ryba miruna zapiekana w sosie serowym lub koperkowym; Karp od święta; Eskalopki (kawałki) rybne w chrupiącej panierce. Surówki Kapusta biała z sosem słodko-kwaśnym Kapusta biała Kapusta czerwona Kapusta pekińska (papryka, ogórek, szczypior sos vinegrette) Kapusta pekińska (marchewka z sosem jogurtowo-majonezowym) Sałata wiosenna Marchewka z jabłkiem Buraczki z cebulką i z jabłkiem Buraczki z papryką i cebulką Kapusta kiszona Ogórki kiszone z kukurydzą i cebulką Selerowa z rodzynkami Marchewka z porem Lista alergenów Propozycje kulinarne 2 Warzywa na ciepło Marchewka z groszkiem Kapusta zasmażana Buraczki Sałatki Sałatka z kurczakiem (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, sos) Sałatka z fetą (sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula, oliwki, sos) Sałata lodowa z sosem jogurtowym (pomidor, ogórek) Sałatka z ananasem Sałatka owocowa Sałatka pieczarkowa Sałatka nicejska Sałatka grecka (sałata, feta, oliwki) Sałatka gyros (kurczak opiekany w grosie, makaron, ogórki, koperek) Sałatka z tuńczykiem Sałatka z kabanosem Dodatki Ryż w różnych wydaniach Smażony z warzywami Zwykły Ziemniaki Puree Z wody Opiekane Frytki Talarki z ziołami Kopytka Kluski śląskie Makarony Pieczywo ciemne i jasne Garmażerka Naleśniki Kapusta z grzybami Farsz mięsny Pieczarkowy Ser biały Nadzienie jabłkowe Pierogi Z mięsem Z kapustka z grzybkami Ruskie Z soczewicą Ze szpinakiem Szlacheckie Pierogi na słodko Z serem Z owocami sezonowymi Ciasta Sernik z brzoskwinią Makowiec Japoński Sernik z makiem Cappuccino Blok Pleśniak Rogaliki drożdżowe Śmietanowiec Szarlotka królewska Szarlotka z bezą Szarlotka Jurkowa Ciasteczka kruche Kopiec kreta Raffaello Sernik na zimno Murzynek Keks Piernik Ciasto kawowe Cytrynowiec Lista alergenów Galeria