Ta strona używa plików cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Akceptuję

Zakład Aktywności Zawodowej

menu
ozdobnik

propozycje kulinarne

ozdobnik
ozdobnik

Propozycje Kulinarne 1

ozdobnik

ZUPY

  •  Tradycyjny rosół z makaronem
  • Rosół królewski
  • Bulion z kołdunami
  • Grzybowa z łazankami
  • Flaki
  • Krem z kukurydzy z popcornem
  • Forszmak
  • Barszcz czerwony
  • Krem z pomidorów z mozzarellą i bazyliowymi kluseczkami
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Grochowa
  • Fasolowa
  • Węgierska
  • Krem z marchwi z nutą pomarańczy
  • Krem z dyni z mlekiem kokosowym
  • Tajska z makaronem ryżowym i kurczakiem
  • Chrzanowa na wędzonce

DANIA OBIADOWE

  • Pierś w kukurydzianej panierce
  • De volaille drobiowy z warzywami
  • Warkocz drobiowy w sosie pomarańczowo-pomidorowym z kaparami i salami
  • Filet  z kurczaka  z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Roladki schabowe z pieczarkami i żółtym serem
  • Karkówka po cygańsku
  • Karkówka w sosie miodowo-musztardowym
  • Schab w sosie z zielonym pieprzem
  • Żeberka w piwie
  • Noga z kaczki z żurawiną i jabłkami
  • Pieczone udko z kurczaka
  • Dramstic z nadzieniem z chałki i wątróbki
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana piersią w sosie z gorgonzolą i orzechami
  • Zielone curry z kurczakiem
  •  Łosoś w sosie cytrynowo- koperkowym
  • Smażony camembert w orzechowej panierce z żurawiną
  • Paszteciki/ krokiety

Pierogi:

  • z mięsem
  • szlacheckie
  • ze szpinakiem
  • z burakiem i kozim serem
  • z kaczką i żurawiną
  • soczewicą
  • ziemniakami i twarogiem

PŁYTA ZIMNA

  • Tatar wołowy
  •  Terrina z łososia
  • Kanapeczki bankietowe
  • Deska finger food
  • Deska wędlin pieczonych z domowym pasztetem
  • Schab ze śliwką w galarecie
  • Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami
  • Crostini w trzech odsłonach
  • Szynka z musem chrzanowym w galarecie
  • Rollsy z grillowanych warzyw
  • Marmurkowa rolada drobiowa  z algami morskimi
  • Rolada szpinakowa z łososiem
  • Mix przekąseka z ciasta francuskiego
  • Krewetka na salsie z  mango
  • Quiche w łososiem i szparagami
  • Tacos  z kaczką i warzywami
  • Carpaccio z selera z sałatką Waldorff
  • Babeczki wytrawne
  • Tymbaliki

SAŁATKI

  • Z pieczonego buraka na rukoli z granatem, serem feta, orzechami pini
  • Makaronowa z boczkiem, suszonymi pomidorami, słonecznikiem i pietruszką
  • Grecka
  • Cezar z grzankami
  • Śledziowa na pieczonym ziemniaku
  • Mix sałat z grillowanym kurczakiem, warzywami i winegret
  • Rukola z karmelizowaną gruszką, camembertem i orzechami
  • Fenkuł z szynką parmeńską, pomidorkami, prażonym migdałem
  • Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem
  • Wegańska sałatka Tabbouleh
  • Caprese z awokado
  • Staropolska jarzynowa
  • Nicejska z tuńczykiem i anchois
  • Z makaronem ryżowym, warzywami i paluszkami krabowymi
  • Liście świeżego szpinaku z chipsami z boczku, fetą, pomidorkami i pestkami
  • Z marynowanego selera z  szynką, serem, rodzynkami i kukurydzą
  • Mix sałat z boczkiem, chorizo, pomidorkami, cebulką i mozarellą
  •  Kus-kus perłowy z wędzonym kurczakiem, papryką, brzoskwinią  i koperkiem
  • Z boczniaków z prażonymi orzechami ziemnymi

DESERY I CIASTA

  • Beza Pavlova
  • Panna cotta
  • Tiramisu
  • Krem czekoladowy z carpaccio z pomarańczy
  • Deser lodowy
  • Tarta cytrynowa z mascarpone i karmelizowaną cytryną
  • Kokosowe chia z musem z mango
  • Tapioka z musem truskawkowym
  • Brownie z fasoli
  • Monoporcje cukiernicze
  • Rolada bezowa z owocami
  • Biały blok z orzechami i skórką pomarańczową
  • Sernik
  • Szarlotka
  • Latte macchiatto
  • Słonecznikowiec
  • Wiśniowa księżniczka z karmelem
  • Muffiny z kremem
  • Pani Walewska

Kontakt

Zakład Aktywności Zawodowej

ul. Chopina 10, 08-110 Siedlce

NIP: 821-25-38-116

REGON: 710387392-00066

tel./fax: +48 (25) 633 43 15

tel./fax: +48 (25) 633 06 52

tel. kom.: +48 519 110 130

e-mail: sekretariat@zaz-siedlce.pl

www.zaz-siedlce.pl